A nap hőse

A nap hőse az természetesen én vagyok.

Természetesen, mert a) efelől nincs kérdés b) az anyatermészet jóvoltából a biológiai órám még máshogy ketyeg, mint ahogy azt itt az erőviszonyok elvárják (power relations in defining your daily routine, did Foucault write about this?).

Nos, Amerika egy európai biológiai órával a LEGJOBB kombináció a világon, felkelek du. 1-kor és még mindig reggel 7 van. A házban még mindenki alszik, a tegnap tönkretett mosogatógép 15 másodpercenként még mindig pittyeg, Dézi a kutya nem látszik sehol hálistennek, és én szép nyugiban megfőzöm magamnak egy furi, kávéfőzőnek nem igazán nevezhető masinán az első kávémat. Vaníliás.

Na, hogy kapjatok valami fotót is, ez itten a Little Nemo in Slumberland (Kicsi Némó álomországban) összes, ami ki van rakva az olvasóteremben, és tegnap már azelőtt elvonta a figyelmem a munkámtól, hogy leülhettem volna az asztalomhoz. Így megy ez… (A ceruzát a méretarányok miatt raktam oda.)

little nemoA Little Nemo egy olyan csodálatos szecessziós képregénysorozat, amivel nem lehet betelni. 1905 és 1911 között rajzolta-írta Windsor McCay, és minden egyoldalas rész arról szól, hogy mi történik a kicsi Nemóval amíg alszik. A legvadabb és legcsodálatosabb dolgok történnek vele, tiszta Alice Csodaországban. Nemo minden rész végén felébred és többnyire kiesik az ágyból, az utolsó előtti panel általában valahogy köti az álomvilágot a kieséssel az ágyból, nem várt kreatív módokon persze.

A tartalomból:

Little_nemo_the_walking_bedlittle-nemo-19051015-s little nemo staircaselittle nemoVicces, hogy ez a poszt koránkeléssel indult és álomországgal fejeződött be, ezt az elején még nem gondoltam volna. Természetesen alakult így.

Advertisements

3 thoughts on “A nap hőse

  1. Pingback: A Billy Ireland képregényarchívum gyomrában | Perezvon's Geometry

  2. Pingback: Az első áldozat a tudás oltárán | Perezvon's Geometry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s