Mi kell ahhoz, hogy átadják a helyet a buszon?

Szabina kommentjére elkezdtem válaszolni, és úgy megihletődtem, hogy írok is gyorsan egy újabb blogposztot a busszal utazás témáról. (Ez volt a korábbi: A buszokról és a leszállásjelzésről). Először is, ebben a városban meg lehet mozdulni autó nélkül. Meg lehet mozdulni, csak két mozdulat között sokat kell várni. Ez szerintem még így is atipikusnak minősíthető itt az Egyesült Államokban. Minden városrészbe el lehet jutni busszal, csak legfeljebb sokat kell várni. A kedvenc (irónia) buszom a reptérbusz, ami az egyetemi kampusz és a reptér között jár, vasárnap, de nem mindegyiken. Természetesen végtelen hosszú a menetideje, amit nem tudom hogy csinál, mert a taxi engem cirka 10-15 perc alatt behozott, és nem is a kampuszra, hanem északra, ahol lakom.

Szóval vannak buszjáratok. A buszjáratokat jellemzően csak egyetemisták használják, ők viszont ingyen: le kell húzni a diákigazolványt a mágneskártyán és már utaznak is. Mi a lakótársaimmal 15 percnyi buszútra északon lakunk az egyetemtől, és eddig egyszer láttam helyi lakost a buszra várni a buszmegállóban, amúgy mindig csak egymással találkozunk. Ez egy ilyen környék. Viszont fentebb északra lehet valami, mert reggel, mire ideér a busz, már én sem tudok leülni a buszon, és aztán amikor elérjük a nagyon találóan elnevezett “University Village” nevű megállót, akkor gondolhatod, mi van… :-)

seth2Nos, tehát tele a busz amikor megyek meg amikor jövök, üldögélésre kicsi az esély, és amikor kimarad egy járat a masszív hóesés miatt, akkor tiszta hetesbusz-fíling az utazás. Például ma reggel is 25 percet vártam… De legalább rendesen fűtik a buszokat és nincs büdös.

Nos, tehát tele a busz amikor megyek meg amikor jövök, üldögélésre kicsi az esély, és a minap úgy gondoltam, elég otthonosan mozgok már errefelé ahhoz, hogy ne kössön le a nézelődés, és ne egész úton a mínusz 13 fokban rövidnadrágban és pólóban a buszra várakozó emberkén röhögjek, és ne azt nézzem egész buszút alatt, a piros milyen árnyalatai játszanak a bőrén. (Megj.: azért ezen a srácon nem csak én röhögtem magamban.)

seth1Szóval vittem magammal könyvet olvasni a buszra. Pontosabban képregényt.

Ez egy nagyon a) forradalmi b) unortodox dolog, mert itt még a telefonjukkal is kevesen babrálnak a buszon a magyar átlaghoz képest, a laptopját átlag egy ember veszi elő, és általános elvárás, hogy a buszon zöldséggé változva bambulsz. Na és akkor ebben a kontextusban egy nyomtatott könyv…

Egyből át is adta nekem az egyik srác a helyét.

seth címlapÉs ez tényleg így volt.

Advertisements

One thought on “Mi kell ahhoz, hogy átadják a helyet a buszon?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s