Új kedvenc tanulóhelyem

Nem hinnétek el, hogy ezeket én írom, pedig de: mostanában könyvtárnyitás (9.00) előtt be szoktam menni a másik könyvtárba olvasni / dolgozni. És könyvzárzárás (17.00) után is. Tisztára a fotelek terminátorának érzem magam, de persze ehhez az is kell, hogy itt jobb legyen a világítás, mint otthon, és hogy legálisan le lehessen szedni egész könyveket az egyetemi hálózati hozzáféréssel a MUSE-ról és a JSTOR-ról.

És az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy olyan hideg van még mindig, hogy nem igazán lehet kint megmaradni, ezért az ember inkább a könyvtárban tölti a szabad idejét, és gyorsan munkaidővé varázsolja azt.

DSC_0322Itt épp megy le a nap.

DSC_0323Itt is megy le a nap. A cipőmre pillantva megállapítom, hogy ez a kép valamelyik melegebb napon készülhetett, mert mínusz négy alatt nem szoktam ezt a cipőt felvenni, mert rém könnyen kihűl. Esőben meg beázik. Amúgy más nincs.
Esetleg még felhívnám a figyelmet az ablaknál / üvegnél a kifelé fordított narancssárga fotelekre, mostanában azokban szoktam ülni és statisztikai módszerekkel számontartani az egyetemre érkező diákok eloszlását. 8.30-kor még alig vannak, 9.02-kor hangyaboly az egész.DSC_0325Így néz ki a tér, ami arra hátrafelé íróasztaltengerben folytatódik, és annak ellenére, hogy rengetegen tudnak itt tanulni, mindig nagy csend van.

Advertisements

One thought on “Új kedvenc tanulóhelyem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s