Egy hete még tél volt (Olantengy Trail)

Ezek a képek egy hete készültek, amikoris először volt normális hőmérséklet ahhoz, hogy az ember huzamosabb ideig kinn tartózkodjon, ezért huzamosabb ideig kinn is tartózkodtam. Az Olantengy trail, azaz Olantengy ösvény egy szakaszán sétáltam. Az Olantengy az egyik helyi folyó, természetesen indián, pontosabban delawere eredetű a neve, és azt jelenti, hogy késélezésre való kövek folyama/folyója. Ez a tanösvény északra nagyon hoszan folytatódik, dél felé pedig a campuson áthaladva lemegy a városközpontba, amelynek létezését ugye már több posztban cáfoltam, de mégis.

DSC_0454 (A busz is, amivel járok, az Olantengy River Roadon megy, mostanában a kedvenc buszmegállóm az “Olantengy River Road and Argyle” — szerintem ez veri a sárga bögre görbe bögrét.)  DSC_0460(Helyesbítés: reggelente a kedvenc megállóm az “Olantengy River Road and Coffey.”)

DSC_0468

Ez a fotó a folyóról márc 7-én készült, és alig pár nappal korábban még az egész be volt fagyva.

Most már egyáltalán nem így néz ki a természet, nulla hó van és 12 fok, és kétszer voltam futni. Amikor nem voltam futni, akkor szakadt az eső / előadásra készültem. De döbbenet, hogy múlt csütörtökön még esett a hó, nem csak itt volt az út szélén kupacokban meg a füvön mindenhol, hanem esett!

DSC_0475DSC_0477Ez egy másik híd, mint amin az előbb álltam és szemfülesek a háttérben is észrevehetnek egyet. A képen csak két futó látható, de néha az az érzésem, főleg, amikor én is itt futok, hogy az egész egyetem ide jár mozogni.

DSC_0483 DSC_0484A fenti képen a sok hülye ücsörgő kacsa (nekem minden vízimadár kacsa) és a fákon látható gumócskák közötti hasonlóságot kívántam szemléltetni, mely hasonlóság kizárólag az optika lencséjén keresztül látható, lévén hogy a gumók kicsik, a kacsák meg nagyok, és bár gömbölydedek, annyira azért mégsem szabályos alakúak — tanulság: ne higgyetek el semmit fotósoknak.

DSC_0492 Bíztatják a futókat több helyen is :)DSC_0500Ez a Union temető hótakaró alatt.

Köszönöm a figyelmet, a tél búcsúzik.

Advertisements

2 thoughts on “Egy hete még tél volt (Olantengy Trail)

  1. Pingback: Olentangy Trail South / Biciklivel déli irányba | Perezvon's Geometry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s