Képregénykiállítás az OSZK-ban #9 – nyomtatás

Már megkezdtem a visszaszámlálást a kiállítás megnyitójáig (május 14, 16 óra), és nagyon sok minden történik egyszerre. A legérdekesebb eheti fejlemény számomra a képregényoldalak kinyomtatása volt. Ez egy új élmény volt számomra, mert még nem jártam nyomdában. Az egy dolog, hogy az ember a számítógépén hosszú percekig merengve nézegeti őket, hogy ez, vagy inkább az, nem, mégis inkább ez. Aztán egy más dolog odaképzelni ezeket az oldalakat a falra: hol is mutatna jól? Mekkora legyen? (Az összes print oldal jelentősen fel lesz nagyítva) Hány darab fér el egymás mellett? Ezekkel már fejben is izgi volt sakkozni (ld .fotó.) De az egy más dolog, amikor több nyomdagépet ki lehet próbálni és több papírt, hogy melyiken lesz a legszebb, legszínhelyesebb, legokésabb, legpofásabb egy nyomat. Nagyon érdekes volt, és sokat tanultam. Ebből az alkalomból fel is töltöttem (dobpergés!) életem első YouTube-videóját. Így jön ki a cucc a gépből:

 

Mivel nagyon szeretem a jegyzetfüzeteket, és most a héten Dudás Győző és Hegedűs Márton képregényes jegyzeteit is megnézhettem, nem tudtam megállni, hogy ne fényképezzem be a sajátom, bár ez elég egoistának is tűnhet. Aki számára egoista, az koncentráljon a lakótelepre a háttérben! (A lakótelepek iránt érdeklődőknek ajánlom a BRUTGROUP és a SOCIALIST MODERNISM nevű instagram-oldalakat, eszméletlen jók).

Még egy jó hír a jegyzetfüzeteket nem kedvelők (és mindenki más) számára: a héten az első hivatalos hírek is felkerültek a kiállításról az OSZK honlapjára, ide: http://www.oszk.hu/kiallitasok/kep-regeny-tortenet-kiallitas

BTW, szeptembertől kurátori és mediátori és fesztszervezői és tanítási és írási tapasztalatokkal munkát keresek :)

A héten egyébként még a Képregényfesztivál (május 13, Dürer kert) programjai is VÉGLEGESEDTEK! Ez nagy eredmény, lesz sok jó! Az egyik jó ez lesz (egy képregénykutató és két Alfabéta-díjra jelölt képregényalkotó tart rövid előadást):

promó facebookról

alternatív képregényes kerekasztal 2018

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s