German Village

Bilingual post, mainly photos. :)
Kétnyelvű poszt, de többnyire fényképek. :)

IMG_1300-1ENG_1: On Saturday I cycled from Clintonville to the German Village and back (here are the pictures I took on the road). I visited the German Village in a terrible snowstorm (link to photos) and in spring (link to photos), so it was high time for me to visit it in summer, too. It was terribly hot! The streets are still lovely.  IMG_1301-1 HUN_1: Szombaton elbicikliztem Clintonville-ből a German Village-be és vissza (ezeket a képeket lőttem útközben.) Korábban már jártam a German Village-ben hóviharban (link a fotókhoz) és tavasszal (erről is vannak fotók), itt volt az ideje, hogy nyáron is megnézzem a környéket. Hát jó meleg volt! De az utcák még mindig hangulatosak. IMG_1311-1 ENG_2: I made two realizations: I haven’t realized previously that the oldest streets are covered in bricks — well, not the best experience on the bike. :) I also haven’t realized before that the houses are a lot bigger in Clintonville (where I am staying). These houses here are OK for my European eyes, I do not find them too big or too spread out. Their gardens were also OK. I loved it that people simply put up stalls and were selling either vegetables or things they no longer need. The whole neighborhood was a lot more compact than anything I have experienced so far.

DSC_0049-1

Schiller Park

IMG_1310-1

HUN_2: Két dologra jöttem rá. Hogy a legrégebbi utcák téglával vannak fedve. Ez csak most, biciklivel esett le, nem a legkényelmesebb :) Illetve korábban valahogy nem gondolkoztam el azon, hogy ezek a házak mennyivel kisebbek, mint a Clintonville-iek. Nem terjeszkednek annyira, az európai szememnek megfelelő méretűek, nem túl nagyok. A kertjük is rendben van, nem feleslegesen óriási.  Nagyon tetszett, hogy az emberek fogtak egy kis asztalt, kipakolták és árulták a portékájukat. Akár zöldséget, akár valamilyen dolgot, ami már nem kell nekik. Az egész környék sokkal kompaktabb és egybefüggőbb, mint emlékeztem, vagy csak most jobban értékeltem.

IMG_1299-1

IMG_1298-1

A streat bearing the name of an influential Hungarian politician from the 19th century.

ENG_3: On how spread out things are: both Clintonville and the German Village are prosperous and good neighborhoods in the city center. They are close to OSU, they are central. Yet they are 15 kms (~10 miles) apart, — and they are both CENTRAL! So I had to cycle 30 kms, often in the sun, on this excursion. Naturally, I was really tired afterwards, and I did not work on my monograph at all, which would be the primary aim of my staying here in Columbus in the first place. IMG_1312-1 HUN_3: És hogy mennyire vannak szétterpeszkedve a dolgok? Clintonville és a German Village is központi negyedek, közel vannak az egyetemhez és az ún. (de valójában dögunalmas) városközponthoz. Mégis, 15 km-re vannak egymástól, és ez ugye még a központ. Tehát 30 km-t kellett bicikliznem, gyakorlatilag a belvárosban. Ezután persze nem foglalkoztam a könyvemmel, amit elvileg itt ezerrel kéne írnom… :)

IMG_1290IMG_1292IMG_1315IMG_1316DSC_0055-1DSC_0060-1DSC_0061-1

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s