Én nyertem

Tegnap este, amikor megérkeztem (jelentős késéssel, mert mint írtam, nem volt pilótája az utolsó járatnak), a biológiai órám szerint hajnali 2 volt, de itt ugye 6 órával kevesebb. A tudat, hogy az a gép, ami olyan keskeny volt, mint egy zsiráf nyaka, (konkrétan összesen 3 széksor volt benne és egy légiutaskísérő) (és egy idő után egy pilóta is), a tudat,hogy ez a nyavaja épségben leszállt velem annyira felvillanyozott, hogy nem is tudtam aludni egy darabig.

Úgyhogy a tulajjal beszélgettem, aki megmutatta, hogyan kell felkapcsolni a lámpákat, hogyan kell letörölgetni a zuhanyt, hogyan zár az ajtó (nincs kulcs! kódszám van.), és csinált nekem nagyon finom japán zöld teát rizzsel. Illetve mint írtam adott kézfertőtlenítőt, figyelmeztetett a measles-járványra (mi az magyarul?), javasolta, hogy oltassam be magam influenza ellen, és nekem adta a filtereit, mivel ő nem kávézik. Igaz, hogy fogalmam sincs,hogy azzal a kávéfőzővel hogyan kell kávét főzni és milyen kávéból — de akik ismernek, nem lepődnek meg, hogy az első kérdésem a kávézás lehetőréségre vonatkozott.

Ez azért van, mert a wifi-jelszót automatikusan kiírta nekem Sipra.

Amúgy most elironizálom a dolgot, de nagyon szimpatikus szállásadóm van, Sipra, egy kb hatvan-éves nő, aki jógaoktató, de előtte közgazdász volt. Nagyon kedves, és jót beszélgettünk. Anyának üzenem, hogy két csap van a konyhában, és az egyik szűrt víz, és a pult alá van beszerelve a vízszűrő. Siprának van egy nagyon szép kutyája, Dézi, aki egyből hozott is egy csontot a szobámba, mert annyira örült nekem.

Ezt udvariasan eltávolítottam a szobámból.

Sipra mondta, hogy még egy csomó mindent megmutat és elmagyaráz, úgy a házban mint a városban, de holnap reggel nem biztos, hogy tudunk találkozni, aludjak csak nyugodtan, pihenjem ki magam, stb. Ehhez képest természetesen már fél 5-kor (magyar 10.30) felébredtem, ezzel nagyban leköröztem mindenkit és én nyertem.

jetlag

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s